吴语协会

开只户头

扫一扫,访问微社区

QQ登录

只需一步,快速开始

搜索
返回列表 发新帖
楼主: 姬远清

[正字] 两个常用动词

原帖由 姬远清 于 2008-5-1 10:54 发表
1 ngoh : 抬头状,义同"昂",如"头ngoh出来"
2 hoh  :  紧贴状,如"hoh紧点"

实在找不到字,又是常用说法.

倷提出来格箇两个字,应该勒《当代吴语研究》箇本书里向侪能够寻得着嘅。
第一个字,是勒电脑字库里向呒不嘅。写作“{岳页}”,读作[ngoh],勒苏州闲话里还有一个读[ngao],字义也是一样“抬起头”格意思,写作“{敖页}”。所以我建议用“傲”来代替“{敖页}”。用哪个字来代替“{岳页}”字?我还朆想出来。
第二个字,是“攉”字。譬如,“贴膏药”,叫做“攉膏药”;膏药“贴牢点”,就叫做,“攉得牢靠点”;“靠紧点”,也叫做“攉紧点”。
多谢ls给出的字,只是第二个似乎意思不合么.
原帖由 姬远清 于 2008-5-30 10:03 发表
多谢ls给出的字,只是第二个似乎意思不合么.

远清兄,倷讲得勿错。我勒《康熙字典》、新版《辞海》浪查仔查。“攉”字格字义确实勿大符合。《康熙字典》引《集韵》、《韵会》格释义是:“手反覆也。摇手曰挥,反手曰攉。”《广韵》则释为:“盘手戏也。”我弗晓得“盘手戏”是一种啥格手法?新版《辞海》对“攉”字格释义搭《康熙字典》所说格意思相同。我想,毕竟“攉”字读音浪尚无可挑剔,勒浪朆寻着合适格字之前,不妨拿俚(“攉”)来代替一下也未尚不可。