吴语协会

开只户头

扫一扫,访问微社区

QQ登录

只需一步,快速开始

搜索

[翻译]《小王子》(草稿)_1

着着老早我还只有六岁个辰光,竳垃一本书里向看见着一幅蛮蛮体面个图画,叫自然里向个故事,是得讲关于原始森林个事体个。图画浪画个是一条大蟒蛇齐巧垃垃梗拿一只动物吞下去。下头呢就是个张图画:

书里向讲:大蟒蛇嚼也弗嚼个,直接就拿渠捉着个物事吞下去。实梗呢渠就动弹弗得咧,索性就垃垃接下来个6个月里向一忽觉睏到肚皮里个物事消化落为止。

我想啊又想,想象垃垃野头爿里个冒险会是得哪亨个。拿得彩色铅笔画着一歇,我终于画出来我个头一张图画,我个图画一号。居张图画是下头样梗个:

我就拿得居张杰作去畀垃大人看。我问渠答,阿见得居张图画怕。

朆想着渠答实梗回答我,怕?人为啥要见得一只帽子怕啊?

我画个弗是一只帽子,是一条大蟒蛇勒梗消化一只大象。尚况大人看弗懂我画个是啥个,我又画着一张:我竳垃蛇肚皮里向画,实梗呢作兴大人好看得清爽点。渠答总归要解释。我个图画两号是实梗个:

居次大人个反应又是哪亨个呢?渠答劝我掉落我个大蟒蛇图画,弗管是竳垃渠肚皮外头还是里向画。渠答还劝我要拿辰光用垃许地理啊历史啊算术啊语文啊上头。居个就是为啥道理垃垃我六岁个辰光,我拿画图画放弃脱落。作兴我一直画下去个说法弄得弗好会变成功一个画家,居个倒也是相当弗差个职业噢。图画一号和得图画两号连环吃别十,弄到我心灰意冷。大人总归弗会自家去拿事体弄清爽,老是要小倌来讲畀渠答听,总归实梗,烦到弗得了。

所以呢我又拣着另外一个职业,去学着个开飞机。我基本浪世界各地侪飞过,地理知识也确实对我蛮有用。眼睛光少为瞄瞄么就好拿中国和Arizona分出来。假使垃垃夜里向迷路,居些知识是相当派用场个。

垃垃个段辰光里向,我碰着过弗少人。渠答侪蛮习心垃许因果逻辑浪。我竳垃许大人圈子里向住过弗少辰光,我凑近得望渠答,就垃垃许手脚跟头。就算实梗,原朆哪亨改变我对渠答个看法。

弗管啥辰光我碰着个些大人里向个一家头,只要渠看上去眼睛光还弗差,我就会试试看,拿我个张一直囥好个图画一号畀渠看。我想望望看,到底居个人阿是真个有理解能力。尚况,弗管哪里一个,男个还是女个,总归畀我实梗个反应:

“居个么是得一只帽子啘!”   

实梗呢,我再也弗会和渠去讲啥个大蟒蛇呵原始森林呵星星呵,我会拿我自家降到和渠一个档次上头。我会去和渠讲点啥桥啊高尔夫啊政治啊,还有领带啊啥。个个大人碰着我实梗拎得清个人也会乌心到弗得了。
大家来翻译《小王子》~
翻译]《小王子》(草稿)_1

交关年头前个时光,我只有六岁,徠本书里见一幅交关好个图画,叫《自然里头个叹头》,是讲原始森林个事体个。图画中画勒关大蟒蛇死綿拉股勒底吞只动物。下头呢就是搿张图画:

书高头讲:大蟒蛇嚼也弗嚼个,柯牢东西就囫囵吞。介样子伊就动弹弗得咧,桑可一睏6个月,等勒肚皮里东西化掉为止。

我想勒又想,想象徠畈垟个冒险会是捺格样子。佗勒彩色铅笔画勒歇,我终于画出来我头张图画,我个图画一号。搿张图画是下头个样子:

我就佗勒搿张杰作去拨大人看。我问伢,会会着搿张图画怕?

侃佴晓得伊答介格回答我,怕?人为角儿要见顶帽子怕啊?

我画个弗是顶帽子,是关大蟒蛇勒底消化一只大象。看勒大人看弗懂我画个是啥个,我又画勒张:我竳垃蛇肚皮里向画,介样子旁可大人好看勒清爽点。伢总归要解释。我个图画两号是介样子:

尚况——???
实梗——???这样
尚况是“但是”的意思,