吴语协会

开只户头

扫一扫,访问微社区

QQ登录

只需一步,快速开始

搜索
楼主: serynade

[词汇] 吴语成语接龙活动

尘扬无道
绍兴话,指做事说话无遮无拦,不合常例常规以及酒后失态等,也专指因小孩子表现不佳不听话遭长者训斥用语。
。。。。我也来讨论讨论:
壮嫩嫩、壮鼓鼓、(肥笃笃「似乎有」) ciuaon nen nen、ciuaon gu gu (vi toh toh) 肥嘟嘟。
嫩忒忒、忒嫩 nen thoh thoh 软的、软弱的、脆弱的。
3112# 运河之畔
nga讲zen yan wu dau,覅畀我~
尘扬无道
绍兴话,指做事说话无遮无拦,不合常例常规以及酒后失态等,也专指因小孩子表现不佳不听话遭长者训斥用语。
运河之畔 发表于 2009-5-21 11:44

道伙淘里

太仓方言:指搿勒一道白相格伙伴。
道伙淘里

太仓方言:指搿勒一道白相格伙伴。
吴言吴语 发表于 2009-7-12 12:11
.

里盘星

太仓方言:指弗顾别人,只为自家盘算。源出老式杆秤,重量以秤梗上的银星表示,越往里越小,比喻打小算盘。
新年新世
所谓格“吴语成语接龙”,我从开头看到押末,畀我格印象,也编成两句成语:
白字连篇,瞎七搭八。
我还觉着,楼主定格主题既然是“吴语成语接龙”,箇末侪应当按照楼主定格主题用成语来联句,成语通常侪是四个字组成,有一定涵义(成语个原本意思,或延伸涵义),还有搭成语相关格典故。从前面箇些联句来看,有勿少三个字格联句,侪弗是真正意义浪格成语,而只能算地方方言里格习惯用语。假使箇只游戏要继续实梗白相下去,箇末楼主格主题就要改一改,改成:吴语成语、习用语接龙!
成语不一定是四个字的
我之不知子之不知我之不知子之不知我之不知子之不知我之不知子之不知我之不知子之不知我之不知子之不知鱼之乐
laosuzhou 一棍子打死
新年新世
痴颠拨拉 发表于 2009-7-28 17:19

挖出来,再来,
势必主义——必定,肯定,例句:渠做事体实梗弗讲道理,势必主义会拨人家骂。
事必至于
“势必主义”其实是“势必至于”。是按“义”接,还是按“于”接,抑或两者都可以?
因为这会成为一个“判例”,要问问清楚的。
z200052 发表于 2010-9-3 07:19

大约摸嘛就好唻,真正顶真起来,就接弗下去哉
邋里邋遢——不整洁。
头碰头脚碰脚——难兄难弟
实在接弗出ciah来。。。
脚脚头——最后一点液体,如泔脚水。貌似迭能介又要头了。。。
头五头六
龟,吹教鞭
鞭长莫及