吴语协会

开只户头

扫一扫,访问微社区

QQ登录

只需一步,快速开始

搜索

[综合] 苏州人进来看看看

(旦)吓,老妈妈。
(净)哪。
(旦)今夜中秋佳节,月色澄清,你去请老爷出来赏月。
(净)是哉。哙,老爷。
(小生内)怎么?
(净)夫人请(口五)出来赏月亮。
(小生内)我要睡,不出来了。
(净)夫人,老爷说要困了,勿出来哉。
(旦)惜春。
(丑)奢革。
(旦)再去请。
(丑)是哉。我说(口五)个老太婆无用个,看我去一请就出来。
(净)看(口五)哉哪
(丑)哙,老爷。
(小生内)又是怎么?
(丑)夫人请老爷出来赏月亮。
(小生内)我不耐烦赏月。
(丑)勿(口虐)夫人自家拉里请。
(小生内)掌灯。

谁念得下来?
(旦)吓,老妈妈。
(净)哪。
(旦)今夜中秋佳节,月色澄清,你去请老爷出来赏月。
(净)是哉。哙,老爷。
(小生内)怎么?
(净)夫人请(口五)出来赏月亮。
(小生内)我要睡,不出来了。
(净)夫人,老爷 ...
mandarin 发表于 2009-7-13 18:50
.

有几个场化格用字要稍作改动:
1、哪,大概是“哪亨”两字格联读字?我觉着应改作:哪?啊有啥(格)事体?
2、哙,读作[khuei],应改作:喂。
3、(口五),是一个弗能够直接打出来格字,但是从其勒句子里格作用,似当改作“倷”。
4、勿(口虐),应改作“覅(口虐)”。
总格感觉,苏州味道弗浓。
是清末时候的本子,(口五)的写法同《一百年前的苏州话》,现在写作“唔”。
还有想请教下,根据语感这里的“月”要不要白读?
关键老爷和旦要念搿种啥个中州韵,搿难个
蓝色的才是苏州话,其他部分不苏管。出处是昆曲《琵琶记·赏秋》清末版本。
是清末时候的本子,(口五)的写法同《一百年前的苏州话》,现在写作“唔”。
还有想请教下,根据语感这里的“月”要不要白读?
mandarin 发表于 2009-7-25 11:45

箇要看闲话出自哪个行当角色之口,如果是生、旦角色,常常用文读格“月[yue]”。如果出自净、丑角色,一般侪用白读“月[nge]”。
还好我只有一读niueh。。