吴语协会

开只户头

扫一扫,访问微社区

QQ登录

只需一步,快速开始

搜索

说说鸡子大饼(原创)

鸡子大饼字,无锡方言弗说大饼油条的字音,其发音近似,为啥?笔者真个不明所以。光晓得家乡父老一般都把字念作音,如大街、大路、大橱、大碗、大盆子、大好佬、大婆婆大叔叔大婶婶大妹妹……念作da音的,如大饼、大衣、大椿的反而弗多。

从前我小个辰光,无锡崇安寺里的皇亭小吃已经名闻遐迩,那花样和品种绝对叫人眼花缭乱。除了知名度比较高的馄饨、馒头外,啥个葱油饼、油稣饼、羌饼、玉兰饼、香脆饼;方糕、松糕、梅花糕、糍饭糕、花式年糕;青团、麻团、糍团、汤团、酒酿圆子;桂花甜粥、火腿粽子、牛肉锅贴、糖烧荸荠、糖烧芋头、荤汤豆腐花、鸭血线粉汤……呵呵!好象一时半时也说弗完结。
其中,我觉着鸡子大饼顶好吃了无锡老话好白相,说是吃起来打耳光可以弗喊痛——笑煞人咧!

店家将发过酵的小面团裹上糖猪油,擀得薄薄的圆圆的,放到平底的猪油锅里氽。同时将一两只鸡蛋(鸡子)搅碎后倒进沸滚的油锅中,乘势将油饼一个翻身贴到鸡蛋上,粘附了鸡蛋的油饼两面氽黄炸透,用铁钎捞起滴干油,再用刀切成块,鸡子大饼即可装盘,端到客人面前随手就可热吃。

鸡子大饼覆盖着黄澄澄的蛋皮,虽做工简单,却热香甜脆,是一种十分可口的油炸小吃,也是当年苏锡常一带的传统美食。说来说去,个辰光的人只嫌袋袋里钞票少一眼。

现在无话可讲了,百姓们固然比从前盖钞票,但整日里琢磨瘦身减肥的先生小姐见了此种油饼肯定退避三舍,因此卖家生意早已一落千丈。偶尔有胃口去品尝一次,也觉得风味大弗如前。主要原因嘛,现在此类小吃多由外地人经营,弄弗出正宗货色也就在清理之中。
鸡子大饼阿就是鸡蛋饼。。。有照片顶好哩。。。
大椿伯幸福个。。“说弗完结”个列表里向我吃过歇个少来些。。。
就是鸡蛋饼,油汀餤里现在人怕吃个咧。

我小辰光,经常只有看看个份,晓得名堂弗等于当时侪吃过啊……作孽!
个歇辰光,买仔带走,是稻柴穿穿提走个生意。

现在吃惯批萨个小人看见格种物事,十有八九是逃也来弗及哉!
披萨位列我顶顶弗欢喜吃个物事之一。。。。
比萨就是快餐食品。
那只是美式,,,,
“批萨”,像煞就是乃伲无锡个家常“面鱼饼”,无非面上看得见花花绿绿个东西——不过小孩实在想吃,就陪她们消费一顿,加上沙拉、浓汤,往往出账八九十!因此,也只敢难板进一次必胜客……

貌似跟上海的小点心“鸡仔饼”很不一样
披萨我觉着难吃透咾,还呒不大麻糕来则好吃。。但是江阴城勒个必胜客叫说生意好到则,去吃个人要排队嘚
常州必胜客头两年也要排队。
我家排队个辰光还拨报社记者偷拍,上报说叫必胜客生意好。
蛋餅,給我一種親切的感覺
说出来难为情,小辰光吃过个物事侪好个,因为想吃吃不到或难得吃到的交交关……现在再去吃,碰碰就寻弗到当年的感觉啦!
鸡蛋称鸡子在太湖片应该绝迹了吧?台州片和金衢片尚存。
还有北京

而且是为了避讳
原帖由 Salomé 于 2008-3-25 09:14 发表
鸡蛋称鸡子在太湖片应该绝迹了吧?台州片和金衢片尚存。

怎么可能。。我们这里都是讲“鸡子”的。。。鸡生蛋叫“生子”。
勒无锡,只有年纪大点格人还来上说“鸡子”了……
原帖由 吴人 于 2008-3-25 11:04 发表

怎么可能。。我们这里都是讲“鸡子”的。。。鸡生蛋叫“生子”。

绍兴同上
沪郊人士以新新派代表市区
南吴人士以苏沪嘉代表北吴
外省人士以北吴代表吴语区

所以,吴语的代表点在盐城