吴语协会

开只户头

扫一扫,访问微社区

QQ登录

只需一步,快速开始

搜索

大家欢喜听评话伐?

我额爷老欢喜听评话额,老早我小辰光伊日逐一到夜里7点钟,一定是调勒1197千赫(上海戏曲台额频率),实梗一来么,我每天侪要被迫听评话(弹词),辰光一长,我也欢喜评弹了,比较起来,我更加欢喜评话,弹词唱法唱法我勿大欢喜额。勒拉评话当中,我最欢喜额是张鸿生(或者是伊额侄子张效生)格英烈,觉着胡大海顶顶滑稽--老子胡大海,手托千斤板,走遍天下要吃酒肉饭,呵呵。弹词里头我也有欢喜格,就是徐云志额《三笑》。
大家欢喜听伐?顶欢喜何里一部?
我呢,谈弗上欢喜,只好说是难板听听。

一个呢,我里舅公欢喜听书;再一个现在电视上一般六点多种个辰光会放“电视书场”,个么也就跟得听听。尚框叫我讲欢喜哪里一部书,实在讲弗上来。。。。

讲起来,我喊得楼主一样个,欢喜评书多过弹词。弹词唱词忒嫌文气,也作兴是个原因;再一个么要听曲子弗如去听现代歌曲。。。。

ps:咦要来当弗受欢迎个教导主任哉。。。。一个小建议。搭普通话“的”对应个从属连词勒现代上海话里向读eh,楼主写“额”弗大妥当。“额”勒上海话里念ngah,弗念eh。
上海话里个迭个eh来自“个”字,苏州话里是keh,老派上海话里是geh,新派上海话里是eh,经过keh->geh->eh个过程。书写上还是写作“个”好。 :hihi:

再ps:吴语发帖,加分
哪能勿受欢迎呢?我来箇个论坛勿长远,交关勿懂个物事,还要请各位老资格个兄弟多指教 我觉着,箇搭个气氛比较好,所以说,我更加欢喜箇只论坛。就是发觉人气一般,所以说要灌灌水,伽伽山湖

多谢楼主欣赏~~

阿拉箇种论坛么,本生就是小众论坛呀,冷门个。

现在呒拨多少人勒浪关心吴语。。。

不过我伲又弗好讲因为小众就去搞星乱七八糟个物事,吸引眼乌珠,箇是对会员弗负责任。
觉得满发吹满有趣,不发吹的不欢喜,尤其歌颂gcd的段子
阿拉小眾群體,出去是弗是總歸“曲高和寡”?
我也欢喜评话
讲故事一样
以前有个叫康熙皇帝的书,很有趣
但是网上扬子江的版本不灵,苏州话也不标准的

三笑之类的书目确实好听
最爱唐耿良的<<三国>>……
我觉叻唱叻确实是蛮好听~~~~
我声音据说蛮像唐先生个
哎....我嗰声音唻??
倷像唐老鸭啘
原帖由 姬远清 于 2007-9-30 22:04 发表
最爱唐耿良的……

印象最深艸船借箭里面,曹军箭射到船上,簌、簌、簌,几声模拟地交关生动
原帖由 吴人 于 2007-9-30 22:09 发表
倷像唐老鸭啘

呒关系嗰...反正都是姓唐嗰..
(泪奔.....T_T)
原帖由 mandarin 于 2007-9-30 22:12 发表

印象最深艸船借箭里面,曹军箭射到船上,簌、簌、簌,几声模拟地交关生动

是自己嗰口技拟音?
还是借助别嗰物事唻??
是靠舌齿气津通力合作:shying:
好像宁波人特别喜欢使用象声词。。。。
我阿欢喜个...特别欢喜自己造一些~
我只会一句宁波话,很恶作的:shying:
哪一句拉???