吴语协会

开只户头

扫一扫,访问微社区

QQ登录

只需一步,快速开始

搜索

[视听资源] 长三角吴语方言说唱接力《JZH Cypher 2019》

(杭州)司务 不好意思 我想问一声 乔家路来哪里啊
(上海)乔家路啊 就来介马路对过
(杭州)噢 好的好的 谢谢
YO接到通知带好炸弹火车东站装满高铁好几班 难过相
来复枪 带到黄浦江 WITH MA BRO 搞起来
TAKE WESTLAKE FLOW TO EAST COAST DOPE
都是你个阿哥 做到最大 LIKE JAY CHOW J COLE
TANGO 抖科 AKA 苏东坡 BOOM BOOM POW
我们联手都是个ACE 苏州杭州 RAP PARADISE
摇摇都是豹子个色子 敢跟世界BATTLE个胆子
就来箇里 畀你 杀气 𠀾得 客气 刻意
我们就像麦克佐德𠀾得失灵
一飞冲天双峰插云 嫑忘记我屋里开过G20
(嘉兴)哪许办 哪许办
嘉兴人从来勿讲坍台
倷讲伢地方勿够㜺
倷没福气回到屋里搞得灵清再来
乌镇开个会 再到九龙山月河吃个饭
告倷搛点菜 跟牢我 跑来 跑去 好比 到底
适意勿想拜拜
再到杭州跑到上海 先到嘉兴转个弯
倷到高速上头进服务站 逃勿脱个粽子摊
倷讲勿想看见五芳斋 勿来
想告嘉兴勿搭界 勿来
伢江南兄弟
NO GANGSTA HOMIES SHOW ME WHAT YOU GONNA DO NEXT
(杭州)就像第一次开口 没错 我来笃说唱杭州话
多少年轻人个印象里向这个感觉初恋一样
牵牢你个手 慢慢叫走 舒服得就像老酒吃醉
嫑背 上车 我带你一天里搞到位 VROOM VROOM
都是摩托车 BOOM BOOM
CLUB EVERY FRIDAY 老板是个光头 看过太多风光 没搞头
这个话呢 呒啥好话
个末爬到 宇宙三楼 你个人生 是篇流水账
WE BEEN BUSY RUNNING RUNNING THE CITY THAT WHERE WE FROM
(上海)苏州 杭州 宁波 上海
吴侬软语 听阿拉帮㑚盘起来
江浙沪 教侬哪能豁帅
FIRST 白相上海滩
腔调掼出来
老克拉个质素 上档次 扎面子 㜺
阿拉个言话听阿拉讲
从谈吐到风度 面子夹里 侪登样
上海男人 硬扎勿豁胖
上海嗲囡囡 会得打扮又漂亮
来上海白相
交通方便 治安好 没言话讲
(宁波)打只电话讴了上海朋友来吃夜饭
两个钟头动车高铁准时来到南站
开车路过兴宁烤鸡再去买眼白斩
舟山带来红膏𪉨蟹绝对勿会推扳
夜到讴上两个宁波小娘出发外滩
酒吧坐上喝眼老酒再去开只房间
宁波朋友喝酒吃饭只会抢了买单
还好身边箇眼朋友全部是眼老板
(苏州)DON 'T TOUCH ME DON 'T DON 'T TOUCH ME
我是苏州人 我是苏州人
DON 'T TOUCH ME DON 'T DON 'T TOUCH ME
我是苏州人 我是苏州人
该搭来许苏州 漂亮个地方
欢迎大家来到该搭 江南个水乡
弟兄侪来该搭 言话勿好乱讲
夜里向荡荡马路 再一淘叉个麻将
小辰光来许小弄堂白相 小赤佬听课呒没心相
老师讲个东西弄勿清爽 下课买根冰棒
脚踏车铃铛 叮当 叮当
一淘打个乒乓 乒乓 输得精零光浪
苏州打牌上不封顶 开玩笑苏州人个通病
身体勿好看看中医 太湖旁边看看风景
吃吃茶 听听评弹 夜里向一淘滑个板