吴语协会

开只户头

扫一扫,访问微社区

QQ登录

只需一步,快速开始

搜索
楼主: klutz

[语音] bae/bi/peh

大面积就是了了讲比例问题,大嘛,就是了了比较呀,是相对而言呀,呒没具体数字,哪恁比较得出奈?
搿勿是”较真“个问题
研究物事呒没严谨个作风来事伐
喔,倷讲上海周边地区弗讲,俚笃就弗讲啦

倷归句言話是针对我个”一天到夜“个
滿大人搭我两家头侪讲哉,伲讲”昨日“个,必过”一天到夜“,搿是一个组合体,弗好随随便便拿俚拆开个

原帖由 mandarin 于 2006-12-3 15:29 发表

啥叫应该用,各人习惯问题,上海用被个人又弗是我一家头,照侬意思侪弗应该咯。绍兴讲“东西”,亦是弗应该咯?杭州么还要弗应该来,索嘎让伊消失么好来。

弗是倷一家頭用就是正確用法哉?照倷講 lu果 搿種啊是“習慣問題”咯

紹興講東西麽人家老裏八早就講哉呀   覅講老早哉 現在bae勒上海阿是普遍講法。。。。

要麽倷擺點證據出來證明100年前頭上海就用bae哉
呵呵   覅急着幫滿大人結盟
看看滿大人兄的發言先:
原帖由 mandarin 于 2006-12-3 12:02 发表
凭啥讲“一天”是官话?阿是觉着天么舒声,日么入声,所以一天是官话,一日是吴语啊?哈哈

搿种结论要有证明过程个,要靠材料来支持,譬方看看100年前各地个用法,哀有各个阶层个讲法,要有材料来支持,是弗是开埠以后“一天”个讲法逐渐取代 “一日、一日天”,直接证据么顶好,弗来事么统计使用频率亦可以,就是vio呒啥根据,完全靠自家个语感去猜。阿是啊?
原帖由 mandarin 于 2006-12-3 15:25 发表
杜甫个诗写“吴楚东南坼,乾坤日夜浮”,格么日夜倒是官话了咯

呵呵  你怎麽這麽會搗漿糊   我說的官話化是杜甫講的官話麽  經典漢語麽從來都是 日
廣東話裏也沒人用 天 的 呵呵
原帖由 klutz 于 2006-12-3 15:41 发表
呵呵   覅急着幫滿大人結盟
看看滿大人兄的發言先:

勿懂
我讲个是搿段:

要我讲亦是昨日,但肯定是“一天到夜”。“天”弗是独立个,是粘牢其他个字,帮伊拉绑了一道,一只一只分开记下来个。所以我呒没统一个用法。

搿勿是针对人个,搿是针对观点个。伊搿点想法搭我一式一样。
是用弗着帮我结盟个呀,我么官话式洋泾浜半吊子吴语人啘,当心要拨我过着个

但是我看弗出了了搿个“一天到夜”个问题浪,我帮秋日有啥弗对。侬解释解释我听听。
一天到夜/一日到夜 歸根結底啊是一個 天/日 個問題  日-〉天個過程啊有層次  弗是滿正常
秋日兄倷其實同意“一天”“昨天”個講法是“官話化”
mandarin倷勒海反復強調“一天”弗是官話 還幫我瞎搞  講 日 阿是官話
原帖由 klutz 于 2006-12-3 15:40 发表

弗是倷一家頭用就是正確用法哉?照倷講 lu果 搿種啊是“習慣問題”咯

紹興講東西麽人家老裏八早就講哉呀   覅講老早哉 現在bae勒上海阿是普遍講法。。。。

要麽倷擺點證據出來證明100年前頭上海就用bae哉 ...

讲到底还是各人习惯呀,我“lu果”讲弗出口,并弗代表lu果就是哪恁错误。钱乃荣就是个恁描写个。侬去帮钱乃荣争争清爽罢。
原帖由 mandarin 于 2006-12-3 15:54 发表

讲到底还是各人习惯呀,我“lu果”讲弗出口,并弗代表lu果就是哪恁错误。钱乃荣就是个恁描写个。侬去帮钱乃荣争争清爽罢。

是啊 個人習慣  我習慣講吳語時候發音都用普通話發音  所以我講的也是“正確”的吳語  對伐
原帖由 klutz 于 2006-12-3 15:46 发表

呵呵  你怎麽這麽會搗漿糊   我說的官話化是杜甫講的官話麽  經典漢語麽從來都是 日
廣東話裏也沒人用 天 的 呵呵

哈哈,其实侬去听昆曲京戏个念白,亦是讲“今日”“明日”。张国荣个《往事fiae再提》开头有段霸王个念白,啥“今日是你我分呢别~~”,阿有伐?《游园惊梦》里向春香搭杜丽娘讲“明日再来耍子罢”,搿两只侪弗是方言,侪是个官话嘎~~

为啥“日”是吴语,“天”就是官话奈?
原帖由 klutz 于 2006-12-3 15:57 发表

是啊 個人習慣  我習慣講吳語時候發音都用普通話發音  所以我講的也是“正確”的吳語  對伐

弗对,要有一定数量个人搿恁介讲,互相弗觉着奇怪就可以了。语言是社会现象。但是言语是个人现象。
你明知我說的“官話化”是什麽意思。。。
一定要寫成“Modern-Standard-Mandarinization"麽
照你這麽說  講/話 都是官話  一律變成”說“也不錯阿

有一定數量就是正確? 這個邏輯好強
而且確實一定數量的人的吳語亂講   都用官話化發音了阿^^

而且1. lu果在上海可能還是少數  ”一天“就算是多數也壓倒不到哪去
       2. 吳人聽見”一天“”lu果“之類的都會覺得奇怪   這寫”奇怪“能不能構成這些用法的”錯誤性“

原帖由 klutz 于 2006-12-3 15:54 发表

mandarin倷勒海反復強調“一天”弗是官話 還幫我瞎搞  講 日 阿是官話 ...

我反复强调农vio自家凭经验乱下结论,至于是弗是官话,我心里老想讲亦是,但是有侬了海个恁介介弗严肃个随便下结论,我就弗好意思跟进了。反倒要将侬个君,问问看侬到底有啥个真凭实据。就是搿恁。
原帖由 mandarin 于 2006-12-3 16:09 发表

我反复强调农vio自家凭经验乱下结论,至于是弗是官话,我心里老想讲亦是,但是有侬了海个恁介介弗严肃个随便下结论,我就弗好意思跟进了。反倒要将侬个君,问问看侬到底有啥个真凭实据。就是搿恁。 ...

早說過了我沒辦法提供 rigorous proof   你所謂的 將軍 沒有什麽道理和邏輯可言
但是我確實做過調查也提供了我的憑據  
剩下的  顯然易見的邏輯用intuition理解就夠了

還有  你前面對我的“指控”是:
搿种结论要有证明过程个,要靠材料来支持,譬方看看100年前各地个用法,哀有各个阶层个讲法,要有材料来支持,是弗是开埠以后“一天”个讲法逐渐取代“一日、一日天”,直接证据么顶好,弗来事么统计使用频率亦可以,就是vio呒啥根据,完全靠自家个语感去猜。阿是啊?

我已經證明了我不是“完全靠自家个语感去猜”  你又變成“凭经验乱下结论“  而且還變成了“反復強調”  
這種糾纏無聊了點吧

语言是有勿同个层次个

英文render搭rendezvous个rendez侪是法文rendre过去个
尚况,render是render,rendezvous是rendezvous,辣绝大多数个english-speakers个语境里向,搿两只词是勿搭界个

就讲搿眼
原帖由 klutz 于 2006-12-3 16:04 发表
你明知我說的“官話化”是什麽意思。。。
一定要寫成“Modern-Standard-Mandarinization"麽
照你這麽說  講/話 都是官話  一律變成”說“也不錯阿

有一定數量就是正確? 這個邏輯好強
而且確實一定數量的人的吳 ...

拜托噢,standard个Mandarin啥辰光出现啊,帮中派上海闲话比,可以讲是差弗多辰光个。到底啥人影响啥人哀讲弗定来。语委会个“北京音为标准音,北方方言为基础方言,典范的现代白话文作品为语法规范”个定义,根本就是一厢情愿。普通闲话受到个南方方言影响比伊拉想象个要多得多得多,倒是现在cctv腔调越来越“北京化”,但亦弗是大家侪接受个。所以侬个意思啦,其实是想讲北方闲话,所以vio去纠缠啥standard咯弗standard。
但是北方人平常生活当中讲啥,是今天明天昨天还是今儿明儿昨儿,上海阿有受搿种北方闲话个影响啦?根本呒没。
還要繼續搗。。。對倷蠻佩服個
中派上海話講“一天/昨天”麽   ?

“官話化”再那亨啊弗可能幫“北方人口語”有關係  
上海人講個mandarin像北方人口語還是像standard mandarin??

standard mandarin裏向就是講“一天/昨天”   各地吳語儕是“一日(一日天)/昨日”

原帖由 klutz 于 2006-12-3 16:14 发表

早說過了我沒辦法提供 rigorous proof   你所謂的 將軍 沒有什麽道理和邏輯可言
但是我確實做過調查也提供了我的憑據  
剩下的  顯然易見的邏輯用intuition理解就夠了

材料弗可靠,哪恁好意思再去用逻辑推奈?葛咯只好用intuition了啦
原帖由 klutz 于 2006-12-3 16:29 发表
還要繼續搗。。。對倷蠻佩服個
中派上海話講“一天/昨天”麽    “官話化”再那亨啊弗可能幫“北方人口語”有關係  standard mandarin裏向就是講“一天/昨天” ...

1.中派是“一日天/昨日”
2.standard中国呒没人生活当中讲个,上海个“天”顶多是书面影响个结果。vio去“邱”牢人家北方闲话,汉语书面语个定型多半是南方作家个功劳。