吴语协会

开只户头

扫一扫,访问微社区

QQ登录

只需一步,快速开始

搜索
楼主: klutz

[语音] bae/bi/peh

你自己一會講“杜甫” 一會拉扯上“京戲官話” 一會玩“北方口語”  我一直在說standard mandarin  清清楚楚
不知你是故意不理解還是無聊就想跟我搗漿糊

我的材料和推理足夠證明我不是“呒啥根据,完全靠自家个语感去猜”了
呵呵

這學期一門半導體的課   所有公式都是靠approx./intuition推出來的  不少approxmation還自相矛盾  生活不還在繼續  你電腦裏的MOSFET照樣運轉得很好

侬讲个闲话汰哟,我一句亦听弗懂以台四
原帖由 mandarin 于 2006-12-3 16:40 发表
侬讲个闲话汰哟,我一句亦听弗懂以台四

倷該句閒話再叫深奧  實在弗理解
弗用理解,瞎写写呒啥特别个意思,就是讲听弗懂,侬忒专业哉
碰着倷麽真是再有道理啊講弗清   就算講清爽仔麽倷還是要繼續幫人家搗漿糊  
倷尋別個人白相罷 我要去讀書哉

semiconductors个公式用approximation
搿搭intuition完全两椿事体
原帖由 klutz 于 2006-12-3 16:36 发表
你自己一會講“杜甫” 一會拉扯上“京戲官話” 一會玩“北方口語”  我一直在說standard mandarin  清清楚楚

个亦讲讲个,standard是侬最后才讲出来个,前头侪只有官话官话。所以多弄几只极端个例子投石问路嘛。

但是standard定型忒晏,老怀疑伊那恁可能介短辰光就影响上海奈,所以我觉着顶多是书面语影响个结果。而且还是没可靠证据个推论。
原帖由 klutz 于 2006-12-3 16:49 发表
碰着倷麽真是再有道理啊講弗清   就算講清爽仔麽倷還是要繼續幫人家搗漿糊  
倷尋別個人白相罷 我要去讀書哉

vio讲了介难听,啥人搿面学得来个坏习惯。豪骚改脱。
白話文運動什麽時候開始的   和standard的壽命差不了多少

儂覺着辰光是伐? 那麽“lu果”阿是“書面語影響”??
原帖由 Herbsttag 于 2006-12-3 16:50 发表
semiconductors个公式用approximation
搿搭intuition完全两椿事体

pn junction裏的一個approxmation是depletion region沒有carrier  沒有carrier哪來current?
(至今覺得這是一個invalid的approx)
靠logic:current不變  用depl. region兩端的boundary condition(建立在一個invalid的approx基礎上)推出current
最後沒辦法 只能用intuition理解了

沒有intuition  幾十年前人家怎麽可能敢用step junction approx這種不符合邏輯的東西來解釋pn junction

原帖由 klutz 于 2006-12-3 16:56 发表
白話文運動什麽時候開始的   和standard的壽命差不了多少

儂覺着辰光是伐? 那麽“lu果”阿是“書面語影響”??

20世纪初期哇,乃么哪恁。侬意思受白话文学影响咯?侬啥意思?

lu果帮“一天/昨天”两只问题,lu果是语音,一天/昨天是词汇。搿要分清爽。
原帖由 mandarin 于 2006-12-3 17:01 发表

20世纪初期哇,乃么哪恁。侬意思受白话文学影响咯?侬啥意思?

lu果帮“一天/昨天”两只问题,lu果是语音,一天/昨天是词汇。搿要分清爽。

儂個“受書面語影響”弗是指白話文麽?
旧年上个
忘记脱哉
必过approximation搭intuition两椿事体
搿点应该是蛮清爽个
可以用intuition来理解搿只approximation
必过用intuition来approximate,搿是弗来事个
皑,可以理解为白话文。侬了帮我寻证据咯?

但是一天/昨天主要是小青年讲,还是学堂教育个结果,学生子国文课文接触多了么,各方面媒体又勿断影响么,所以出现搿种讲法。搿是我个猜测。
讲白话文有点早必过。
原帖由 Herbsttag 于 2006-12-3 17:07 发表
旧年上个
忘记脱哉
必过approximation搭intuition两椿事体
搿点应该是蛮清爽个
可以用intuition来理解搿只approximation
必过用intuition来approximate,搿是弗来事个 ...

我講個”日/天“個問題  有調查  有logic  啊完全可以用intuition理解

所以我弗是“呒啥根据,完全靠自家个语感去猜“  that's it
Mandarin兄阿  你是不是可以整理下你的邏輯:

你剛剛說:
原帖由 mandarin 于 2006-12-3 16:52 发表
但是standard定型忒晏,老怀疑伊那恁可能介短辰光就影响上海奈,所以我觉着顶多是书面语影响个结果。而且还是没可靠证据个推论。

意思不是說standard mandarin不會影響上海 因爲時間短  所以”顶多是书面语影响个结果“ 然後我就指出白話文和standard mandarin年紀差不多阿   然後你又說
”但是一天/昨天主要是小青年讲,还是学堂教育个结果,学生子国文课文接触多了么,各方面媒体又勿断影响么,所以出现搿种讲法。搿是我个猜测。
讲白话文有点早必过。?

是誰邏輯混亂?

very boring

klutz倷个寻相骂水平搭吴人悬开路远百只脚勒海
好好好,我收回搿句。侬么是自家特为注意过搿只问题个,亦有眼调查。但是顶真起来奈,是勿可靠个。要是侬只是猜测,我是弗会反对侬个。为仔侬介快就有结论出来了么,格就要上侬个枪了呀
我啥辰光幫爾篤尋相罵? 是滿大人阿哥勒海搗漿糊 我撥俚拖下水。。。
弗來事哉 今朝廢脫  睏覺去哉 明朝要讀書哉

咦戆伐戆伐戆伐