吴语协会

开只户头

扫一扫,访问微社区

QQ登录

只需一步,快速开始

搜索

[语音] bae/bi/peh

原帖由 mandarin 于 2006-12-1 09:34 发表

bae

剛剛發現該搭點勒吵相罵  

其他我弗多講   被 該個字倪ae婆讀報紙辰光我一徑聽見個  儕是bi

要真個是上海人儕講bae  上海閒話真個好撥開除哉
楼浪一天到夜诽谤上海言话,啥意思啦

自家拿自家个苏州言话学学好倒是真个

悬开真正会得讲吴语个上海人还路远百只脚个,介骚做啥
我啥辰光“誹謗”上海閒話  倷講講清爽  大家來講道理
該隻問題我亦弗是朆解釋過

啊請倷自家看看清爽  我講“要是上海人人講bae” 搿隻條件成立伐

最後再“誹謗"一下  一般吳人弗那亨會講  一天  個  呵呵

一天到夜

哪亨弗会得讲?
倷自家好好查查词典

倒是倷,啥叫“其他“个?北方言话我弗懂个,解释拨我听听?
我辛辛苦苦分割,分割仔再合并,是让倷沟通沟通,拿问题解决
peh我点面子,侪好好较讲闲话,弗要欲设立场。
记牢一点,每个人眼里看到个侪是局部。
看伊拉两家头寻相骂寻个开心唻
我也想过过念头

侪是我个错

我做恶人弗关事。尔笃侪温柔点,要注意形象。
我吵白相个
klutz覅心里向去喔

既然实梗,个我就讲一句

我末,倒确实从来弗讲“一天”,顶多讲“一日天”,除脱 “一天也世界”。
一天到晚 个意思 讲 一日到夜。
我一天到夜 一日到夜两只侪讲个
可能”一天到夜“比较文,必过词典里向也有搿只词,葛咾呒没觉着有啥弗来事讲个
原帖由 Herbsttag 于 2006-12-2 10:19 发表
看伊拉两家头寻相骂寻个开心唻
我也想过过念头

是内伤
原帖由 klutz 于 2006-12-2 09:41 发表

剛剛發現該搭點勒吵相罵  

其他我弗多講   被 該個字倪ae婆讀報紙辰光我一徑聽見個  儕是bi

要真個是上海人儕講bae  上海閒話真個好撥開除哉

上海个标准弗是苏州,上海个真相亦弗了了上海以外个地方
我ae婆弗是蘇州人 nne會得講常州搭仔常熟閒話  勒上海啊住過蠻多年數  講個基本是各地個混合  俚讀報紙辰光用個文讀現在個人弗可能用哉  勒搿個辰光我猜想勒江南一帶可能是蠻統一個

被 文讀  應該就是bi     bae搿種根本就是官話  
“上海個真相”就是窮多上海人講個是官話式吳語   該種吳語流行開來 結果是災難性個

一天 個問題吳兄幫我解釋脫哉  呵呵  其實我老早啊講過個
除脫上海其他地方從來弗會得講  一天  昨天  上半天 個  硬勁要講啊那亨儕覺著弗適意

官话式么,哪唔好帮杭州官话比奈?
哈呀,其实啦,上海本生就是作为帮苏州对立个第二个中心出现出来个。开埠以后上海顶流行个fashion弗是苏样,而是京式。葛咯“京戏”亦是上海叫出来个,就是为了帮苏州个昆曲别苗头呀。老早何里有“吴语”个意识奈?总归自家发展第一咯,所以帮苏州越走越远亦呒啥新奇个。搿是上海个历史走向决定个。当然咯,帮本地比起来,苏州还是亲切一点,个要有句讲句。
总归要比侬个”其他我弗多講“适宜

bae是官话?被告哪能读法?被动哪能读法?
原帖由 mandarin 于 2006-12-3 11:20 发表
官话式么,哪唔好帮杭州官话比奈?
哈呀,其实啦,上海本生就是作为帮苏州对立个第二个中心出现出来个。开埠以后上海顶流行个fashion弗是苏样,而是京式。葛咯“京戏”亦是上海叫出来个,就是为了帮苏州个昆曲别苗头呀。老早何里有“吴语”个意识奈?总归自家发展第一咯,所以帮苏州越走越远亦呒啥新奇个。搿是上海个历史走向决定个。当然咯,帮本地比起来,苏州还是亲切一点,个要有句讲句。

老早嘸不“吳語”個意識?《海山花》是蘇州人寫個阿?老早上海是流行京戲還是評彈?老上海啥人弗曉得自家講個是“吳儂軟語”

顯然倷亦勒海搗漿糊。。。問問吳語講得"正"點個上海人  啥人講bae個。。。
原帖由 Herbsttag 于 2006-12-3 11:22 发表
总归要比侬个”其他我弗多講“适宜

bae是官话?被告哪能读法?被动哪能读法?

我蘇州閒話本身就是半調子  不可以代表native speaker  就連我搿種洋涇濱  官話化嚴重個人啊覺著 一天 弗適意。。。

被告 被動老實講我弗會讀  但是表示“撥”個意思個“被”讀bi 搿點我是曉得個
《海上花》个问题是强势方言搿问题,哪恁可以用来证明上海人有“吴语”意识奈?苏州闲话帮“吴语”个内涵差别人人侪晓得,搿逻辑浪向个只中间项是弗能套过来个~~~评弹popular又哪恁,北京“下来”个梅老板金老板个“号召力”评弹能比伐?虽然我是弗大看得起皮簧腔个,但当时辰光上海对京戏个痴迷是弗能回避个。搿背后又反映了点啥奈?

原帖由 klutz 于 2006-12-3 11:35 发表
就連我搿種洋涇濱  官話化嚴重個人啊覺著 一天 弗適意。。。

我听浙江人讲”东西“也觉着勿适宜,搿弗等于”东西“勿是俚笃语言个一部分。
原帖由 klutz 于 2006-12-3 11:35 发表

我蘇州閒話本身就是半調子  不可以代表native speaker  就連我搿種洋涇濱  官話化嚴重個人啊覺著 一天 弗適意。。。

被告 被動老實講我弗會讀  但是表示“撥”個意思個“被”讀bi 搿點我是曉得個 ...

凭啥讲“一天”是官话?阿是觉着天么舒声,日么入声,所以一天是官话,一日是吴语啊?哈哈

搿种结论要有证明过程个,要靠材料来支持,譬方看看100年前各地个用法,哀有各个阶层个讲法,要有材料来支持,是弗是开埠以后“一天”个讲法逐渐取代“一日、一日天”,直接证据么顶好,弗来事么统计使用频率亦可以,就是vio呒啥根据,完全靠自家个语感去猜。阿是啊?