吴语协会

开只户头

扫一扫,访问微社区

QQ登录

只需一步,快速开始

搜索

[正字] 常州话正字请求 - 咱们?

常州话勒有个词,是咱们的意思,音为“喊伲家”。我认为“伲”与“家”都乃正字,可有人知“喊” - hae 个正字是嗲?
售价是怎么回事。。。。。。
2# sacheong
对勿起,失误失误。现已畀拿脱哉。
底写嗲是什么回事?
hae在江阴是 和 与 的意思。
niko我觉着是 你家,haeniko/hahniko就是“(我们)和你们”的意思,也就是咱们。
底写嗲是什么回事?
hotline110 发表于 2011-3-10 14:58

常州读tia。
伲是啥正字?苏南土话嘛,字典没有的嘛。
常州读tia。
吴人 发表于 2011-3-10 19:52

你个意思是tia是该写为「底」,还是「嗲」?我去查过个咧,读成tia个字只有「嗲」搭仔「爹」。。。

伲是啥正字?苏南土话嘛,字典没有的嘛。
乌程仔 发表于 2011-3-10 20:39

伲是苏州话勒个「我们」啘,哪亨好算是土话呢?

hae在江阴是 和 与 的意思。
niko我觉着是 你家,haeniko/hahniko就是“(我们)和你们”的意思,也就是咱们。
吴人 发表于 2011-3-10 19:52

搿么,阁下可知该字「hae」该哪亨写呢?

就是土话嘛,没有正字的。

就是土话嘛,没有正字的。
乌程仔 发表于 2011-3-11 10:46

一个字哪亨可无没正字?若无没正字就需造正字。苏州话用”伲“代表”我们“已用仔百年以上,怎可称为非正字?普通话个好多字也勿是近代才开始写个?粤语方言词(某些人称为土话)如“乜”、“嘅”也勿都成粤语正字?辰光用得长仔,自然便成正字,主要就是要有人用、有人写,才会普及。就是因为大多数人都勿用,才有“土话”之概念。现在普通话个过份普及已造成大多数人心目中个吴语乃“土话”,如果还不开始造正字,建立一个有系统个书面语言,吴语就会渐渐个灭绝哉!

苏州话用”伲“代表”我们“已用仔百年以上,怎可称为非正字?

正字是要在普通话字典内有的才可称为正字,你这个变态。土话即是吴越语,粤语,闽语。
和 吴人 观点一致。