吴语协会

开只户头

扫一扫,访问微社区

QQ登录

只需一步,快速开始

搜索

长兴地区方言白岘口音

长兴白岘地区的罗岕一带的方言,比我印象中的要宜兴,在白岘中应该和我们更接近。白岘其他地区比这个长兴。
我学弟yk录的,O(∩_∩)O~前面有一点点是不清晰的,但后面很清晰。
“说”字读错的,还有有部分字和老派音有差别。
顺便学习一下国际音标,呵呵。
问一下里面流摄的国际音标标法。“头,手”之类的。
“管”是[kuɤ]吧,吴拼该标kue呢还是kuoe?我以前一直标kue的。
忒糊涂哉,要求字幕!
字幕。。。
就把内容贴一下吧。前面当心吓一跳

突然之间就落雪个了,为底个世界要个样子个奇怪,一下子就像了变戏法样个,拿个场血落的介大?老天啊,为底个呢?
     尔是弗是了淌眼泪?只弗过心太冷了,拿世界变成了一片无边无际个白,尔是了伤悲?
     吾弗晓得。吾弗晓得奈为天个心情——天个心,会搭吾个一样冷。尽管——一片雪白雪白个白轻轻较漏了吾手上,也只会让伊从手心化脱。天,尔到底有底个想法?
     吾呒办法去晓得。个也许就是一种所谓个宿命罢。生辰光天要了冷个日脚落下雪来,要了吾觉着冷个辰光哭——个总呒不办法个了啘。天个眼泪。到底为罗家流呢?
     吾始终弄弗灵清个种错综复杂个东西。老天爷总(会勿)为了吾哭罢——毕竟个也太呒没道理了啘。等到日头一点一点个爬到上头,伊个眼泪也总算可以化脱来了。个弗为吾,吾弗晓得为底个。
     吾个眼泪也漏下来,掼了地上,掼开万道金光……

“手”在一分钟左右。
哈哈,我一看这个标题就知道是 YK弟弟的啦
陌陌人  发表于 2012-3-15 00:25:06
你知道是谁录的不?我也会讲的哦,请联系我QQ94084564
游客 218.108.93.x 发表于 2012-3-15 00:25
你知道是谁录的不?我也会讲的哦,请联系我QQ94084564

O(∩_∩)O~倷也是長興白峴的?
z200052 发表于 2012-3-17 18:19
不看文本真的听不懂。

。。。娘娘做了一期節目,里向個白峴腔是正常個對話,個總聽得懂個么?
听勿清。。求清晰版或者是带字幕个