dorp 发表于 2010-9-21 23:32:13

夏曆已盡

有許名字忖起覺得是人生个一部分,恰似是曾經得到過,實際從相朆揢勒手裡。所以一夜命夢做著,第二日爬起便會覺得哀愁,無可名狀,但是的的確確。
箇夏季是迷失个夏季,人詩性起總幻想穿越過時光森林,想想是要尋著解某物事。可惜時間如此單薄,像太陽晃照落來阿衹薄些些一層,嘸法伸手掌握箇一切。感覺上是搖擺弗定个,特別是昶朞回憶,當時坐沃屋裡三樓,望出迲是大片大片抽節个糖梗,會驀臨頭忖到自由。
雖然講爾從來弗自由,即便是為箇弗切實際个生活,輾轉走外地讀書,還是弗解脫。爾弗實心愛解片土地,爾衹是留心解蕩地个人;爾弗留心依底个人,爾關注故鄉名頭上个虛影。矛盾百出,像煞全部都好弗作數。

還是會魘起,手嘸掩胸頭窟个習慣,但是疲累个時候怪夢照舊走得來。箇夏天勒屋裡三樓午睡,先是做著一個女人,容貌姣好漂亮,笑起像一隻貓,嘸來路个覺得驚怕,一記寣。半醒半睏之間,望著一隻小猢猻走過來,恰搭要噢我爬起,來抓我手掌,隨底便掐我腰部頭進,確實感覺到痛。便替硬顫硬顫,層層迭起个夢裡向,醒到現實中。
再回想覺得箇烏影子候熟悉,接落來咦忖到小人箇記个顆星怪遇,是碰著一隻人形黑影,出現个筏數弗止一筏,末腳我成功畀渠諕沱起。為箇事幹,老娘當時撥我一捆柴,講我青光白大日白影影。而朞筏夏天,功勞還在我小外甥个吖吖叫,估計渠是肚餓爻,順帶便拔我一把。
箇命夢之後一段時間內都嘸膽提及,到昶仔總算寫落來爻。而夏曆已盡,諸事伊始。

2009-09-2117:19 於溫嶺

dorp 发表于 2010-9-21 23:33:05

長久嘸人寫吳文,厚仔面皮尋段早範个日誌來賺積分~:happyrun:

吴人 发表于 2010-9-21 23:33:58

要求上音档:fantacy:

dorp 发表于 2010-9-21 23:51:26

附註釋:
從相zhion-shian:從來。
揢kho:握,持。
命夢min-mon:夢。
解某ka-'m:什麼。
太陽晃tha-yan-huaon:太陽光。
薄些些boh-shia-shia:薄薄的樣子。
昶朞chian-ci:現在。
坐沃zo-uoh:坐在。後接處所。
糖梗daon-kuan:甘蔗。
驀臨頭mah-lin-deu:突然。
解ka:遠指。那。
蕩地daon-di:地方。
依底i-ti:這裡。
魘起ie-chi:做噩夢。
胸頭窟shion-deu-khueh:胸口。
小猢猻shiau-u-soen:小孩子。
便替bie-thi/be-thi:就這樣。
顆星khu-shin:早晨。
筏數vaeh-su:次數。
諕沱起huoh-da-chi:嚇哭了。
撥我一捆柴poeh 'ngo ih-khuen-za:揍我一頓。本鄉早前體罰用柴爿竹棍,故有用柴暗指體罰之意。
白影影bah-in-in:胡說;捕風捉影。
朞筏ㄦci-vae:這次。
到昶仔tau chian tsy:到現在為止。

goon 发表于 2010-9-22 10:02:06

温岭“早晨”也有讲 天光 的吧?

dorp 发表于 2010-9-22 18:40:25

5# goon

印象中是北部台州詞彙吧。我暫時沒碰到。都是 顆星khu-shin 的

Salomé 发表于 2010-9-26 23:32:13

朞筏我们现在还读ki vah :lalala:

寒寒豆 发表于 2010-10-8 00:12:02

虽然个别词句看不懂,要顶。。

laosuzhou 发表于 2010-10-23 09:11:33

吴语区格方言差异也蛮大嘅,我读起来就感觉蛮吃力嘅,呒不倷下头格解释,真格有点看勿懂唻!
页: [1]
查看完整版本: 夏曆已盡